Actualitate

Trump, către președintele Iranului: Să nu mai ameninți niciodată SUA sau vei suporta consecințe cum puțini în istorie au suportat

Trump a lansat aceste ameninţări la adresa Iranului luni, într-un mesaj postat pe Twitter, după ce Rohani a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că "americanii trebuie să înţeleagă că pacea cu Iranul este mama oricărei păci, iar războiul cu Iranul este mama tututor războaielor".

"Să nu mai ameninţi niciodată Statele Unite sau vei suporta consecinţe cum puţini în istorie au suportat vreodată", a scris Trump cu majuscule.

Locatarul Casei Albe a retras în mai Statele Unite din acordul în dosarul nuclear iranian, încheiat în 2015, la Viena, cu scopul de a împiedica Teheranul să se doteze cu arma nuclară şi a dispus o înăsprire a sancţiunilor americane.

Rohani l-a avertizat duminică pe Trump "să nu se mai joace cu coada leului". "Altfel o vei regreta", l-a ameninţat el.

Rohani l-a criticat pe Trump din cauză că a ameninţat să reimpună sancţiuni, din cauză că a mutat Ambasada Statelor Unite în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim şi că a interzis intrarea pe teritoriul american cetăţenilor unor ţări musulmane.

Trump sugerează în mesajul de luni – pe un ton extrem de dur – că nu are răbdare de schimburi de mesaje de ameninţare cu Iranul.

"Noi nu mai suntem o ţară care să-ţi suporte vorbele de violenţă şi moarte demente. Fii atent", a scris el cu majuscule.

El are obiceiul să scrie mesaje pe Twitter extrem de dure, care escaladează în dispute îndelungate, cu lideri ai unor ţări în dezacord cu Statele Unite.

Președintele american a purtat un adevărat război al declaraţiilor cu Coreea de Nord, în urma căruia s-a întâlnit cu Kim Jong Un pe 12 iunie în Singapore, unde au discutat despre o "denuclearizare".

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *