Internațional

Trump îl critică pe Netanyahu şi spune că Israelul trebuie ”să se îndrepte” după atacul Hamas

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, l-a criticat miercuri, 11 octombrie, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi a afirmat că Israelul trebuie să ”se îndrepte” după atacurile comise de militanţii Hamas, relatează News.ro.

Vorbind la un eveniment de campanie în West Palm Beach, Florida, Trump şi-a exprimat simpatia pentru Israel, numind ţara ”o binecuvântare pentru lume” şi îndemnându-i pe liderii israelieni să se organizeze împotriva Hamas.

”Când văd uneori serviciile de informaţii, când vorbiţi despre serviciile de informaţii sau când vorbiţi despre unele dintre lucrurile care au mers prost în ultima săptămână, ele trebuie să se îndrepte, pentru că se luptă cu o forţă potenţial foarte mare”, a spus Donald Trump.

De asemenea, el a vorbit pe larg despre un atac cu dronă americană pe care l-a ordonat în 2020 şi care a ucis un comandant militar iranian de rang înalt. Trump a afirmat că Netanyahu ”l-a dezamăgit” prin faptul că nu a ajutat SUA în această misiune.  ”Nu voi uita niciodată că Bibi Netanyahu ne-a dezamăgit. A fost un lucru foarte îngrozitor, voi spune asta”, a declarat Trump, susţinând că liderul israelian ”a încercat să îşi asume meritele” pentru operaţiune după ce a avut loc.

Fostul președinte american, favorit al Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale americane din 2024, a pus de asemenea vina pentru războiul din Israel pe adversarul său politic, preşedintele Joe Biden.

Biden a declarat sâmbătă că sprijinul administraţiei sale pentru securitatea Israelului este ”solid ca piatra şi de neclintit”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *