Actualitate

Trump va efectua o vizită în Peru și Columbia. Care este țelul primei sale călătorii oficiale în America Latină

Este vorba de prima sa vizită în America Latină. În aceeași declarație, Casa Albă afirmă că domnul Trump va participa la Summit of the Americas, în capitala Lima, și se va întâlni cu președintele peruan, Pedro Pablo Kuczynski.

În Columbia, președintele SUA se va întâlni cu omologul său, Juan Manuel Santos.

Cu ocazia primei sale călătorii în America Latină, Trump va participa la o serie de întâlniri bilaterale, multilaterale și culturale, potrivit aceleiași declarații.

De asemenea, domnul Trump a decis să facă această vizită și pentru a demonstra "hotărârea sa de a aprofunda relațiile istorice pe care le avem cu partenerii noștri din regiune, de a întări angajamentul nostru comun pentru îmbunătățirea securității și prosperității cetățenilor din cele două Americii" ​​și de a promova "democrațiile puternice, un comerț reciproc echitabil, precum și o mai mare siguranță a granițelor".

Vizita are loc pe fondul unei declarații a președintelui Trump, în care acesta s-a referit la țările latino-americane cu apelativul "țări de hazna", în cadrul unei ședințe pe tema imigrației, în luna ianuarie.

Evident, declarația a declanșat proteste pe scară largă în regiune.

Legăturile dintre SUA și America Latină au fost, de asemenea, puse la grea încercare de propunerea lui Trump de a construi un zid la frontiera cu Mexicul, de ordinul său de a impune taxe foarte mari pe importurile de oțel și aluminiu, precum și de retragerea SUA din cadrul unui acord comercial regional cu America Latină, în ianuarie 2017.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *