CSI / RusiaInternaționalRăzboiUcraina

Trump: Voi pune capăt războiului din Ucraina ”într-o singură zi”

Fostul președinte american, Donald Trump a promis din nou că va pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore dacă va redeveni președintele SUA, potrivit BBC.

Trump a declarat acest lucru în cadrul unui interviu acordat Fox News. De asemenea, acesta spune că are relații bune atât cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cât și cu președintele rus Putin, spre deosebire de Joe Biden, despre care Trump a spus că este incapabil să trateze cu liderii mondiali.

„Îl cunosc foarte bine pe Zelenski, iar pe Putin îl cunosc foarte bine, chiar mai bine. Și am avut o relație bună, foarte bună cu amândoi. I-aș spune lui Zelenski: „Ajunge. Trebuie să faci o înțelegere”. I-aș spune lui Putin: „Dacă nu faceți o înțelegere, îi vom da [lui Zelenski] foarte mult. Vom [da Ucrainei] mai mult decât au primit vreodată, dacă va fi nevoie”. Voi încheia afacerea într-o singură zi. Într-o singură zi”, a spus Trump.

Menționăm că anterior, Donald Trump a declarat că Ucraina ar putea fi nevoită să cedeze o parte din teritoriul său Moscovei pentru a încheia un acord de pace.

Până în prezent, fostul președinte al SUA este cel mai probabil candidatul republican la viitoarele alegeri prezidențiale americane din 2024.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *