CSI / RusiaRăzboiUcraina

Trupele Moscovei, acuzate că jefuiesc casele din satele rusești evacuate, la granița cu Ucraina

Doi locuitori evacuați dintr-un sat rusesc care se învecinează cu Ucraina în regiunea Belgorod, în sud-vestul țării, susțin că soldații ruși le-au jefuit casele, scrie CNN.

În comentariile publice adresate guvernatorului regional Viaceslav Gladkov, rezidenții au afirmat că trupele rusești trimise să păzească satul lor Novaia Tavolzhanka au intrat în schimb în casele lor.

Câteva mii de persoane au fost evacuate din zonă atunci când voluntarii ruși care se opun regimului lui Vladimir Putin au lansat raiduri transfrontaliere la sfârșitul lunii mai.

„Personalul militar al Federației Ruse pătrunde în multe case (deși nu a fost introdusă starea de urgență și nu au dreptul de a intra în casele private)”, i-a spus unul dintre locuitori, Natalia Cemercenko, guvernatorului într-o postare joi pe site-ul de socializare VK.

„Ei locuiesc în casele noastre, duc un stil de viață urât, alcoolul și alte lucruri rămân sub formă de gunoaie și murdărie, toaletele și casele sunt poluate, obiectele personale și proprietățile sunt furate”.

VladimirJdanov, șeful administrației districtului Șebekino, i-a transmis lui Cemercenko într-un răspuns că „apelul ei a fost transmis Consiliului de Securitate”.

Un alt comentariu, care a fost scris miercuri, susținea că soldații ruși s-au instalat într-o casă din care o familie a fugit.

„Două case au fost sparte, o ușă a fost spartă cu o rangă, ferestrele au fost sparte”, potrivit rezidentului local Danil Bilich.

„Toate lucrurile au fost răsturnate, căutau lucruri mici și prețioase, unele dintre ele au fost furate, au existat acte de vandalism într-una dintre case, televizoarele au fost sparte, mobila a fost smulsă. Este evident că în casă locuiesc soldați”.

Alte comentarii de răspuns la adresa guvernatorului s-au concentrat asupra unei presupuse lipse de sprijin social care ar fi fost promis rezidenților care au fost evacuați.

„Ne aflăm în afara regiunii Belgorod, în orașul Zelenograd. Timp de o săptămână am încercat să obțin răspunsuri, cum putem primi plata? Avem doi copii, nu trăim, supraviețuim! Mulțumim voluntarilor de la Moscova, măcar aduc mâncare!”, se arată într-un comentariu.

CNN a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *