CSI / Rusia

Tupeul diplomaţilor ruşi – fără limită. Klimkin: „Au cerut Ucrainei să se alăture embargoului împotriva UE”

Klimkin a afirmat acest lucru în cadrul unui dialog cu jurnaliştii în timpul reuniunii ministeriale a OSCE de la Belgrad, potrivit eurointegration.com.

„Eu va spun foarte serios, Rusia ne-a cerut cu o zi înainte să aderăm la embargoul lor împotriva ţărilor UE! Potrivit mentalităţii lor, Ucraina ar trebui să se alăture interdicţiei comerciale ale Moscovei împotriva, de exemplu, Lituaniei sau Poloniei, dar, în acelaşi timp – Ucraina să înceapă punerea în aplicare a acordului (de Asociere cu UE) şi să devină parte a pieţei europene „, – a relatat el despre detaliile negocierilor trilaterale care au avut loc la Bruxelles, pe 1 decembrie.

Klimkin spune că Ucraina şi UE au confirmat lipsa de justificare a pretenţiilor ruse faţă de Acordul de asociere între Ucraina şi UE.

„Am demonstrat – şi nu doar cu declaraţii, ci cu cifre şi calcule – că zona liberă de schimb între Ucraina şi UE este benefică şi pentru Rusia”, – a spus el.

Klimkin nu a specificat ce restricţii comerciale au cerut reprezentanţii Federaţiei Ruse, însă ziariştii cred că este vorba despre aşa-zisul embargou alimentar impus de Moscova. Practic, Rusia a cerut Ucrainei să facă front comun cu ea în problema embragoului anti-UE, măsură impusă de Moscova că reacţie la sancţiunile UE împotriva Rusiei în momentul invadării Ucraieni.

Altfel spus, agresorul îi cere victimei să fie solidară împotriva celor care au intervenit în favoarea victimei.

Pretenţia Rusiei ar fi lăsat muţi până şi pe cei mai versaţi diplomaţi.

Mai târziu, reprezentantul guvernului rus Alexei Uliukaiev a negat că Rusia ar fi cerut Ucrainei să se alăture sancţiunilor împotriva UE.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *