Internațional

Turcia a introdus restricții de viză pentru sirienii care sosesc pe calea aerului sau pe mare

Potrivit Ministerului de Externe turc, noile reglementări sunt menite să reducă numărul sirienilor care sosesc în Turcia dintr-un stat terț precum Liban sau Egipt.

Sirienii care vor intra în Turcia pe cale terestră direct din țara lor sunt în continuare bineveniți ca refugiați, a precizat o purtătoare de cuvânt a diplomației de la Ankara. Turcia își menține ‘politica porților deschise’, a subliniat ea pentru DPA.

Cu toate acestea, activiști sirieni și militanți pentru drepturile omului afirmă că realitatea de pe teren este mult diferită, grănicerii turci întorcând la frontieră refugiați în Siria.

De la începutul conflictului, Turcia a înregistrat circa 2,2 milioane de refugiați sirieni, pentru care a deschis 25 de tabere de primire.

Se estimează că peste 250.000 de oameni și-au pierdut viața în conflictul din Siria, care a alungat din casele lor 11 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populația țării.

Conform Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), 800.000 de oameni, în majoritate refugiați sirieni, au traversat Marea Egee dinspre litoralul turcesc spre Grecia, poarta de intrare în Uniunea Europeană.

La sfârșitul lunii noiembrie, Turcia și Uniunea Europeană au ajuns la un acord ce prevede un ajutor comunitar de 3 miliarde de euro pentru Ankara în schimbul angajamentului vizând un control mai bun al frontierelor și cooperarea în lupta împotriva traficanților de migranți.  

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *