ExterneUE / Nato

Turcia, membră NATO, va trimite trupe în Kosovo, în contextul conflictelor violente care au avut loc în nordul țării, în ultimele zile

Turcia intenționează să trimită comandouri în Kosovo duminică și luni, ca răspuns la cererea NATO de a se alătura forței de menținere a păcii KFOR a alianței, în urma conflictelor între sârbi și albanezi, în nordul țării, a anunțat Ministerul turc al Apărării.

Într-o declarație de sâmbătă, ministerul turc a făcut apel la reținere și la un dialog constructiv pentru a rezolva o criză despre care a spus că ar putea afecta securitatea și stabilitatea regională, relatează ekathimerini.com.

„Unitatea noastră desemnată (un batalion de comando) este planificată să fie desfășurată în Kosovo pe 4-5 iunie”, a transmis ministerul.

O criză politică care a degenerat în violențe în nordul Kosovo s-a intensificat de când primari de etnie albaneză au preluat mandatul în zona cu majoritate sârbă din regiune. Populația majoritar sârbă a boicotat alegerile din aprilie, permițând alegerea etnicilor albanezi.

În urma conflictelor care au avut loc săptâmâna trecută, luni, 30 de membri ai forțelor KFOR de menținere a păcii și 52 de sârbi care au protestat împotriva instalării primarilor au fost răniți. Violențele au determinat NATO să anunțe că va trimite trupe suplimentare, pe lângă cei 700 de soldați aflați deja în drum spre țara balcanică, pentru a consolida misiunea sa de 4.000 de soldați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *