Externe

Turcia nu recunoaște „anexarea ilegală” a Crimeei de către Rusia, afirmă Ministerul de Externe de la Ankara

Ministerul turc de Externe a reiterat încă o dată joi, 16 martie, poziția Turciei, potrivit căreia Ankara nu recunoaște „anexarea ilegală” a Crimeei de către Rusia, relatează Hurriyet.

„Republica Autonomă Crimeea, care este afiliată Ucrainei, a fost anexată de către Federația Rusă în urmă cu nouă ani, astăzi [16 martie], printr-un referendum ilegitim organizat cu încălcarea dreptului internațional”, se arată în comunicat.

Cu ocazia aniversării anexării, Turciei a reiterat că nu recunoaște această situație și și-a reafirmat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Situația turcilor tătari din Crimeea, care sunt populația autohtonă din Crimeea, este întotdeauna o prioritate pentru Turcia, a precizat ministerul.

„Turcia va continua să îi sprijine pe compatrioții noștri tătari din Crimeea în patria lor istorică, Crimeea, păstrându-le identitatea și asigurându-se că trăiesc în siguranță și pace”, a adăugat acesta.

Vă amintim că rușii au intrat în Peninsula Crimeea în luna februarie 2014 și au anexat oficial regiunea în luna martie a aceluiași an – o mișcare pe care Turcia, Adunarea Generală a ONU, SUA și UE o consideră ilegală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *