Actualitate

Turcii încearcă prin intermediul lui Dodon să închidă mai multe licee românești

Potrivit sursei citate, conducerea PCCOCS refuză să ofere detalii despre dosar din cauză că „investigațiile sunt la etapa inițială”. Între timp, directorul liceului spune că dosarul penal în care acesta are statut de bănuit a fost intentat în noiembrie 2017, pe motive de „finanțare a terorismului”.

Mai mult, Turgay Șen presupune că dosarul a fost deschis la indicația conducătorilor din Republica Moldova, în interesul conducerii autoritare din Turcia, ca răspuns la finanțarea reparației în sumă de peste 10 milioane de euro a clădirii Președinției Republica Moldova, asigurată în totalitate de Guvernul Turciei.

În acest sens, adjunctul șefului PCCOCS, Vitalie Busuioc, întrebat când a fost inițiată investigația pe cauza dată, a declarat că nu are dreptul să ofere astfel de detalii. „Sigur că dacă în comunicat este prevăzut faptul că dumnealui a fost audiat, există o cauză penală, în cadrul căreia efectuăm anumite investigații, pe care nu putem, în prezent să o facem una publică sau să oferim mai multe detalii. În momentul în care investigațiile sunt la etapa inițială, nu putem să spunem care este statutul dumnealui, ce acțiuni facem, pentru că deja o să facem o investigație publică, iar noi nu urmărim acest lucru.

Codul de procedură penală ne oferă anumite posibilități să facem anumite detalii publice în momentul în care avem anumite realizări cu aplicarea unor măsuri preventive sau efectuarea unor percheziții. Nu suntem la această etapă și alte detalii nu vă pot oferi în prezent”, a punctat acesta.

Investigația completă poate fi citită pe zdg.md.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *