CSI / RusiaRăzboiUcraina

Turismul rusesc în Crimeea se înjumătățește pe măsură ce atacurile ucrainene se intensifică

Numărul rușilor care aleg Crimeea anexată ca destinație de vacanță a scăzut la aproape jumătate în câteva săptămâni, după ce Ucraina și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii din peninsulă, relatează Sky News.

Cotidianul rus Kommersant relatează că în a doua jumătate a lunii iulie, rezervările hoteliere au scăzut cu 45% față de începutul lunii.

De asemenea, experții au declarat că gradul de ocupare a hotelurilor s-a prăbușit între 50 și 60%.

Turismul este crucial atât pentru economia Crimeei, cât și pentru capacitatea Kremlinului de a proiecta că anexarea sa din 2014 merge bine.

Dar combinația dintre un sezon relativ scurt și prețuri ridicate pentru servicii de calitate scăzută a lăsat sectorul în dificultate.

Cercetătorii finlandezi Aleksander Panasiuk și Halyna Zubrytska spun că guvernul rus a negat orice sentiment de criză a turismului din Crimeea, în ciuda problemelor politice, economice, de transport și energetice de lungă durată din peninsulă.

Aceștia au constatat că, în 2018-19, Kremlinul a plătit pentru peste 7.500 de articole online și aproape 1.000 de reportaje TV menite să vândă Crimeea ca destinație turistică.

Iar războiul pare să fi înrăutățit și mai mult o situație deja dificilă pentru turismul din Crimeea.

Controalele stricte asupra presei de stat rusești înseamnă că majoritatea oamenilor din continent nu sunt conștienți de amploarea contraofensivei ucrainene.

Dar faptul că turismul din Rusia a scăzut atât de substanțial și atât de rapid sugerează că rușii sunt într-adevăr conștienți de atacurile Ucrainei asupra infrastructurii din Crimeea – și își schimbă comportamentul în consecință.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *