Externe

Turistul din Italia care a scris numele iubitei sale pe zidul Colosseumului va face închisoare

Un turist din Italia riscă o amendă de cel puțin 15.000 de euro și până la cinci ani de închisoare pentru profanarea Colosseumului.

Se precizează că tânărul, a cărui identitate este încă necunoscută, a gravat cu chei numele său și al iubitei sale (Ivan + Haley 23) pe unul dintre zidurile Amfiteatrului Flavio.

Incidentul, care ar fi avut loc pe 23 iunie, a fost filmat de trecători întâmplători, după care a ajuns pe rețelele de socializare și a alertat polițiștii.

“Consider că este foarte grav, nedemn și un semn de mare incultura faptul că un turist a denaturat unul dintre cele mai faimoase locuri din lume, un patrimoniu istoric precum Colosseumul, pentru a grava numele iubitei sale”, a declarat ministrul italian al culturii, Gennaro Sanjuliano.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că cel care a făcut acest lucru va fi identificat și pedepsit conform legii.

Autoritatea Parcului Arheologic Colosseum a depus o plângere cu privire la deteriorarea amfiteatrului Flavio la 25 iunie, la două zile după ce pe internet a apărut o înregistrare video în care se vede cum un turist deteriorează amfiteatrul.

În afară de acest episod, în primele șase luni ale anului 2023 au mai fost înregistrate alte trei plângeri de deteriorare a Colosseumului.

Anterior, s-a raportat că un cuplu britanic a cheltuit 200.000 de lire sterline pentru a îndepărta o pictură murală pe care artistul stradal Banksy a creat-o pe peretele casei lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *