Sport

(TURUL FRANȚEI) Cavendish s-a furișat ca o vulpe și l-a învins pe Greipel

Rutierul britanic al formației Sky s-a plasat excelent în roata germanului Andre Greipel, pe care a părăsit-o cu mai puțin de 200 de metri înaintea liniei de sosire atunci când a declanșat sprintul decisiv.

Deși a avut de partea sa sprijinul consistent al echipei sale Lotto-Belisol, Greipel a ratat victoria de etapă pentru un vârf de roată în fața fostului său coechipier de la Columbia-High Road.

Podiumul etapei a fost completat de australianul Matthew Goss de la Orica-GreenEdge, iar în topul cinci s-au mai clasat Tom Veelers de la Argos-Shimano și veteranul italian Alessandro Petacchi de la Lampre.

A treia și ultima zi pe teritoriul Belgiei a programat o etapă în linie cu final propice unui duel masiv la sprint. În condițiile unei singure cățărări repertoriate pe traseu de categoria a 4-a la Namur, trei rutieri s-au înhămat la evadarea zilei.

Christophe Kern (Europcar), Anthony Roux (FDJ) și Michael Morkov (Saxo), acesta din urma ieșind din plutin pentru a culege punctele de pe cățarare în vederea consolidării tricoului alb cu buline roșii.

Avansul maxim al evadării a atins 8 minute la kilometrul 42 după care echipele sprinterilor și-au asumat urmărirea. Ultimul evadat prins a fost Roux la 14 kilometri de final, ultima parte a etapei fiind abordată de pluton în mare viteză.

Echipa Lotto a controlat fruntea cursei pe ultimii kilometri și o victorie a lui Greipel părea iminentă, numai că Mark Cavendish a schimbat tactica după ridicarea coechipierului său Bradley Wiggins la rangul de favorit la tricoul galben și sportivul originar din Insula Man s-a descurcat cu ce a avut la îndemână.

A rămas în primele rânduri ale plutonului până aproape de final și pe ultimele sute de metri i-a luat roata lui Greipel, de departe cel mai puternic adversar al său.

Lider la general a rămas pentru încă o zi elvețianul Fabian Cancellara, în timp ce Peter Sagan a preluat de drept tricoul verde de lider pe puncte. Morkov și-a păstrat tricoul alb cu buline roșii, la fel ca si Teejay Van Garderen pe cel alb al tinerilor.

Turul Franței continuă, marți, cu prima etapă pe teritoriul Hexagonului. Va fi o manșă de 197 de kilometri cu nu mai puțin de șase cățărări în ultimii 60 de kilometri. Ultimii 500 de metri ai etapei sunt în urcare.

Rezultatele etapei a 2-a:

1 Mark Cavendish (GBr) Sky Procycling 4:56:59
2 André Greipel (Ger) Lotto Belisol Team
3 Matthew Harley Goss (Aus) Orica GreenEdge Cycling Team
4 Tom Veelers (Ned) Argos-Shimano
5 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre – ISD
6 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale
7 Yauheni Hutarovich (Blr) FDJ-Big Mat
8 Juan José Haedo (Arg) Team Saxo Bank-Tinkoff Bank
9 Mark Renshaw (Aus) Rabobank Cycling Team
10 Tyler Farrar (USA) Garmin – Sharp

Sursa: onlinesport.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *