Actualitate

TVR a publicat notele juriului din România la Eurovision Song Contest 2022. Câte puncte are Republica Moldova?

TVR a publicat notele juriului din România la Eurovision Song Contest 2022. Astfel, conform documentului, Republicii Moldova i-au fost acordate 12 puncte.

La București s-au acordat 10 puncte Greciei. Pe locul 3 în lista juriului de peste Prut s-a clasat Polonia, care a obținut opt puncte, urmată de Olanda, Azerbaijan, Australia, Italia, Spania, Finlanda și Lituania.

Precizăm că acordare a câte zero puncte reciproc de către România și Republica Moldova la ESC 2022 a fost dur criticată de publicul din ambele țări, în special în contextul melodiei „Trenulețul”, calificată drept unionistă. Bucureștiul afirmă că în ultimul moment i s-a restricționat intrarea în direct, pe când organizatorii susțin că au depistat suspiciuni de fraudare a notelor la mai multe țări, au descalificat juriul și au anunțat alte punctaje, în funcție de un algoritm stabilit, scrie Realitatea.md.

Anterior, șeful Teleradio Moldova a anunțat că atitudinea juriului din țara noastră nu este echivalent cu atitudinea Republicii Moldova față de România. Potrivit lui, „rămâne să înțelegem pe parcurs ce standarde înalte a avut juriul moldovean în opțiunile sale”.

De asemenea, precizăm că și presa ucraineană raportează situații similare. Potrivit jurnaliștilor din țara vecină, Azerbaijan și Georgia susțin că au acordat 12 puncte Ucrainei, însă din cauza unor probleme tehnice nu s-au putut conecta la transmisiune, iar organizatorii au anunțat alt rezultat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *