IT&C

Twitter nu a putut fi accesat marți în mai multe țări ale lumii

"Unii utilizatori se confruntă cu probleme în accesarea Twitter. Suntem la curent și încercăm să găsim o soluție", a declarat, simplu, la mijlocul dimineții, compania americană pe pagina sa de informații de pe platforma de microblogging Tumblr.

Când utilizatorii încearcă să se conecteze, un robot mic pe pagina de start semnalează: "A survenit o eroare tehnică".

Întrebat de AFP, un purtător de cuvânt al Twitter în Europa a confirmat dificultățile întâmpinate, fără a preciza dacă a fost vorba de o pană și nici care a fost durata întreruperii și zonele afectate.

Serviciul, care revendică mai mult de 320 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel mondial, a fost inaccesibil în mai multe țări europene, la Paris, Londra, Moscova și Kiev, unde birourile AFP nu s-au putut conecta timp de o oră și jumătate.

Twitter era din nou operațional la sfârșitul dimineții la Londra și Paris. La reluarea serviciului, hashtagul #twitterdown a fost cel mai partajat pe rețeaua socială.

În schimb, serviciul a rămas perturbat în Rusia, conform biroului local al AFP.

Pe Facebook, internauții au semnalat în cursul dimineții o întrerupere, sub hashtagul #twitterdown, în Brazilia, Filipine, Uganda, Germania, Africa de Sud și Lituania.

Twitter se confruntă frecvent cu întreruperi, dar în general de scurtă durată. Totuși, în luna iulie 2012, rețeaua a fost paralizată timp de două ore, din cauza unor incidente în centrele sale de date.

Rețelele sociale Facebook și Instagram s-au confruntat, de asemenea, cu întreruperi în trecut.

Cotate la bursa din New York, acțiunile Twitter au pierdut aproximativ 20% de la începutul anului, mai ales după zvonurile privind sfârșitul limitării mesajelor la 140 de caractere, marcă a acestei rețele.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *