Externe

Ucigașul din Belgrad care a împușcat mortal 9 copii și avea pregătite cocktailuri Molotov a fost trimis la închisoare

Elevul adolescent Kosta Kecmanović, în vârstă de 13 ani, a ucis miercuri dimineață opt colegi de clasă și un agent de securitate la școala primară Vladislav Ribnikar din zona Vracar din capitala Serbiei, Belgrad, în dimineața zilei de miercuri.

Adolescentul care și-a executat opt colegi de clasă și un agent de securitate în Belgrad avea în geantă cocteiluri molotov și este posibil să fi plănuit de luni de zile odioasa crimă premeditată.

Dar, în ciuda muntelui de dovezi împotriva lui Kosta Kecmanović, în vârstă de 13 ani, elev la școala Vladislav Ribnikar dintr-un buzunar de lux din capitala Serbiei, Belgrad, el ar putea evita închisoarea deoarece vârsta de răspundere penală în această țară este de 14 ani.

În Serbia, legea prevede că băiatul nu este supus acelorași proceduri penale ca un adult.

Cu toate acestea, tatăl său, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut sub suspiciunea de comitere de “infracțiuni grave împotriva securității generale”.

Chiar dacă băiatul ar fi avut 14 ani, ar fi trebuit să fie supus unor evaluări psihiatrice extinse pentru a-i determina sănătatea mintală.

Cel mai probabil, Kecmanović va fi mutat într-o locație specială sau într-o instituție închisă. Acest lucru se datorează, în principal, potențialului de atacuri de răzbunare din partea justițiarilor împotriva sa și a familiei sale, relatează avaz.ba.

Procurorii, neputând să pună acuzațiile pe seama ucigașului, vor investiga probabil cât de multă responsabilitate cade pe capul celui care se ocupa de copil, tatăl său – care se spune că ar fi deținut legal arma folosită în timpul ravagiei.

Conform legislației sârbe, proprietarul armei de foc trebuie să o depoziteze într-un dulap metalic încuiat, astfel încât să fie inaccesibilă altor persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *