ExterneRăzboi

Ucraina: 13 civili au fost uciși în bombardamentele rusești în regiunea Dnipropetrovsk

În noapte de marți spre miercuri, 13 civili au fost ucişi în bombardamente ruseşti în districtele Nikopol şi Krivorojski din regiunea ucraineană Dnipropetrovsk (centru-est), a anunţat şeful administraţiei militare regionale ucrainene Valentin Reznicenko, citat de AFP, Reuters şi Ukrinform. Bombardamentele au avut loc nu departe de centrala nucleară din Zaporojie, notează DPA cu referire la Agerpres.

Doi răniţi au decedat din cauza rănilor, adăugându-se bilanţului de 11 morţi, anunţat anterior de către guvernator.

Astfel, potrivit ultimului bilanţ, atacul din cursul nopţii a făcut cel puţin 11 răniţi dintre care 5 sunt în stare gravă în această regiune relativ sigură, unde de obicei sunt evacuaţi civilii din Donbas, mai la est, epicentrul ofensivei ruse.

„Am avut o noapte oribilă (…) Este foarte dificil de scos cadavrele de sub dărâmături”, subliniază Reznicenko în mesajul său, în care s-a adresat locuitorilor din zonă: ”Vă implor, mergeţi în locuri sigure în timpul raidurilor aeriene (…). Nu-i lăsaţi pe ruşi să vă omoare”.

Micul oraş Marganeţ, situat pe celălat mal al fluviului Nipru, vizavi de centrala nucleară de la Zaporojie, precum şi localitatea Văsşetarasovka au fost vizate cu sisteme de rachete multiple Grad. La Marganeţ au fost avariate 20 de blocuri cu mai multe etaje, inclusiv două şcoli, un cămin şi un centru cultural, a spus Reznicenko, potrivit sursei citate.

Oraşul Marganeţ se află pe malul de nord al lacului de acumulare Kahovka de pe fluviul Nipru.

De asemenea, în urma atacului a fost a avariat o linie electrică, lăsând câteva mii de oameni fără electricitate, a mai declart oficialul ucrainean, indicând că au fost avariate două şcoli, clădirea consiliului municipal, o sală de concerte şi o serie de clădiri administrative.

În continuare, Rusia neagă că vizează civili în ceea ce numeşte ei ”operaţiune militară specială” în Ucraina.

„80 de rachete au fost lansate deliberat şi insidios asupra cartierelor rezidenţiale în timp ce oamenii dormeau”, a denunţat şeful administraţiei regionale ucrainene din Dnipropetrovsk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *