Externe

Ucraina: 3 morți în est, în ciuda unui armistițiu pentru Paștele ortodox

"Din cauza bombardamentelor punitive ucrainene, doi militari au fost uciși în timpul nopții de Paști", a anunțat un purtător de cuvînt al rebelilor, Eduard Basurin.

El a acuzat de asemenea armata ucraineană că a tras de 160 de ori în direcția teritoriilor aflate în mîinile separatiștilor și că a vizat mai ales periferia Donețk, principalul oraș în mîinile rebelilor.

La rîndul său, purtătorul de cuvînt al armatei ucrainene Oleksandr Motuzianik a anunțat că un soldat a fost ucis în apropierea satului Svitlodarsk din regiunea Donețk.

Alți șapte soldați au fost răniți în apropiere de Mariupol, mare oraș din est sub controlul autorităților de la Kiev, a adăugat el, acuzîndu-i pe rebelii că au vizat trupele ucrainene, în special cu grenade.

Sîmbătă, armata ucraineana a anunțat moartea a doi soldați în confruntări între armată și forțele separatiste în est.

Aceste incidente intervin după ce s-a ajuns la un armistițiu vineri între Ucraina și rebelii proruși în negocieri organizate la Minsk sub egida Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Acesta a intrat în vigoare vineri la miezul nopții (21.00 GMT) în bastioanele rebelilor Lugansk și Donețk în perioada sărbătorilor de Paști celebrate în acest weekend de ortodocși și ar trebui să continue pînă la festivitățile de pe 9 mai în regiunile separatiste sărbătorind victoria asupra Germaniei naziste, amintește France Presse.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *