Război

Ucraina a distrus postul de comandă al Brigăzii a 11-a de asalt aerian din Federația Rusă

De asemenea, aviația Ucrainei a provocat 7 lovituri asupra locurilor de desfășurare și desfășurare a unităților inamice.

În sud, militarii ucraineni au distrus 48 de invadatori ruși.

Vladislav Nazarov, purtătorul de cuvânt al comandamentului operațional „Sud”, a declarat acest lucru pe Facebook .

Potrivit acestuia, aviația Forțelor Armate ale Ucrainei a provocat 7 lovituri asupra locurilor de desfășurare și desfășurare a unităților inamice: 6 puncte întărite, o concentrare de arme și echipament militar și un post de comandă și observație în regiunile Berislav și Herson.

„Datele generalizate cu privire la pierderile inamice indică faptul că stepele sudice ale Ucrainei au fost curățate de 48 de ruși, 4 tancuri T-72, tun obuzier de o sută cincizeci și doi de milimetri, artilerie autopropulsată, 3 unități de blindate și 3 vehicule. Comandamentul postul al 11-lea al unei brigăzi separate de asalt aeropurtat al rușilor și depozitul lor de muniții în zona Piatihatka”, a spus Nazarov, adăugând că pierderile finale ale inamicului sunt în curs de recunoaștere.

Gruparea de nave a forțelor inamice din Marea Neagră rămâne neschimbată: 2 port-rachete și 1 navă mare de debarcare sunt de gardă, restul compoziției navă-ambarcațiune este situată în zonele maritime cu siguranță împotriva rachetelor din apropierea peninsulei Crimeea.

„Prin urmare, amenințările cu rachete și aterizări amfibii rămân active în planurile inamice”, a spus Nazarov. În plus, minele pot pluti în Marea Neagră după o furtună.

De asemenea, se remarcă faptul că inamicul continuă să conducă ostilități, ținându-se de linii de apărare fortificate. El încearcă să atragă rezerve de forță de muncă și echipamente din direcția Crimeea.

“Încă o dată, forțele inamice, în număr în RTG, cu implicarea rezervelor, au încercat să desfășoare acțiuni ofensive în direcția Ișcenko către Belogorka. După ce au suferit pierderi, s-au retras”, a spus Nazarov.

În timpul zilei, inamicul a dat trei lovituri. În special, la prânz, din aeronave, din direcția teritoriului ocupat temporar, s-au tras 2 rachete Kh-59 în regiunea Mykolaiv. Unul dintre ei a lovit lângă Bolșoi Artakovo, al doilea – la periferia orașului Kaluga.

O oră mai târziu, o pereche de Ka-52 a lovit în zona Novogrigorievka, iar seara, Andreevka a fost atacată de perechi de avioane de atac și Ka-52 de atac. Nu s-au înregistrat pierderi în toate cele trei cazuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *