Actualitate

Ucraina a impus sancțiuni economice uzinei metalurgice de la Rîbnița. A fost inclusă într-o listă în care mai sunt peste o mie de persoane fizice şi juridice din Rusia

Decizia a fost luată de Consiliul Național de Securitate al țării vecine și presupune blocarea activelor, limitarea operațiunilor comerciale, împiedicarea retragerii capitalului din Ucraina, precum și interzicerea achizițiilor publice.

Uzina de la Rîbnița a fost inclusă într-o listă în care mai sunt peste o mie de persoane fizice şi juridice din Rusia pedepsite pentru agresiunea Moscovei față de Ucraina.

Printre oficialii ruși care se regăsesc în listă se numără președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, liderul PLDR, Vladimir Jirinovski, și artistul Iosif Kobzon. Sancțiunile au fost impuse încă în data de 2 mai, însă lista a fost făcută publică abia acum.

Ucraina acuză Rusia că s-a implicat în luptele din estul țării vecine și că a anexat ilegal peninsula Crimeea în 2014. Moscova neagă vehement toate acuzațiile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *