CSI / Rusia

Ucraina a instituit starea de urgență în sectorul energetic

Starea de urgență a fost introdusă pentru a schimba regimul de lucru al centralelor electrice care ard antracit în varianta cu capacitate minima de productie.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a cerut inițiatorilor blocadei să-i pună capăt și a avertizat că principalele orașe ale țării riscă să rămână fără electricitate după ce vor fi epuizate stocurile de antracit.

Șeful executivului de la Kiev a atenționat de asemenea că această ”blocadă va conduce la încetarea activității industriei metalurgice în care lucrează circa 300.000 de persoane”.

Ucraina mai are stocuri de antracit pentru 40 de zile. Circa 30% din producția de energie electrică a Ucrainei este asigurată de termocentrale, iar o treime din energia furnizată de aceste termocentrale se realizează pe bază de antracit. Ar trebui remarcat faptul că, în prezent, stocurile de antracit reprezinta 842 de mii de tone, iar de carbune în general – 1,5 milioane de tone.

”Încă nouă zile și va trebui să oprim furnalele. Apoi într-o săptămână va trebui să oprim toate industriile din Mariupol și ulterior din Krivoi Rog”, a spus la rândul său ministrul de interne ucrainean, Arsen Avakov.

Fostii combatanți și deputați din parlamentul de la Kiev blochează de trei săptămâni căile ferate pentru a împiedica transportul cărbunelui extras din estul Ucrainei. Argumentul lor este că acest tip de combustibil este, probabil, principala marfa de contrabandă, iar 50% din veniturile obținute din vânzările de carbune intra in buzunarele teroriștilor. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *