Actualitate

Ucraina a lovit o bază aeriană din Crimeea unde erau cel puţin 12 avioane de luptă

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) şi marina ucraineană au lovit în cursul nopţii de miercuri spre joi baza aeriană rusă Saki din Crimeea ocupată de Moscova, provocând “pagube serioase”.

Armata rusă a anunţat anterior că a distrus 19 drone ucrainene deasupra Crimeii şi a Mării Negre, dar nu a oferit detalii despre posibile victime sau pagube, a declarat joi o sursă din SBU, citată de Reuters.

Potrivit Agerpres, Reuters notează că nu a fost în măsură să verifice din surse independente aceste informaţii.

„Loviturile SBU şi ale marinei militare şi-au atins ţinta, provocând daune serioase echipamentelor ocupantului”, susţine sursa din SBU citată, indicând că a fost o operaţiune combinată în care mai întâi au fost utilizate drone, iar apoi rachete de croazieră Neptun, de fabricaţie ucraineană.

Conform aceleiaşi surse, la această bază aeriană din vestul Crimeei se aflau cel puţin 12 avioane de luptă (Su-24 şi Su-30, conform media ucrainene) şi un sistem mobil de apărare aeriană (un sistem de rachete sol-aer Panţîr), această bază fiind utilizată şi ca loc de antrenament pentru operatorii de drone.

Ucraina şi-a intensificat atacurile asupra flotei ruse din Marea Neagră şi asupra Crimeii, peninsulă anexată în 2014 de Rusia, în timp ce forţele ucrainene continuă o contraofensivă de aproape patru luni.

Kievul a declarat că o serie de atacuri în Crimeea săptămâna trecută au avariat două nave de patrulare ruseşti şi au distrus un sistem sofisticat de apărare antiaeriană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *