Internațional

Ucraina a primit noi sisteme de apărare antiaeriană din partea SUA, Spaniei și Norvegiei. „Aceste arme vor face cerul nostru mai sigur”

Luni, 7 noiembrie, Ucraina a anunţat că a primit din partea SUA, Spaniei şi Norvegiei noi sisteme de apărare antiaeriană, menite să contracareze bombardamentele masive ale Rusiei asupra infrastructurilor energetice ucrainene, informează AFP și Agerpres.

”Sistemele de apărare aeriană NASAMS şi Aspide au ajuns în Ucraina! Aceste arme vor întări considerabil armata ucraineană şi vor face cerul nostru mai sigur”, a anunţat pe pagina sa de Twitter ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

”Vom continua să doborâm duşmanii care ne atacă. Mulţumim partenerilor noştri: Norvegia, Spania şi SUA”, a mai adăugat el.

Ucraina cere de mai multe săptămâni aliaţilor săi livrări de sisteme moderne şi de apărare antiaeriană, în condiţiile în care Moscova şi-a înmulţit loviturile asupra infrastructurilor ucrainene de electricitate şi de apă, provocând tăieri masive de curent odată cu apropierea iernii.

Menționăm că și alte ţări, printre care Germania sau Franţa, au furnizat deja sisteme antiaeriene Kievului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *