Internațional

Ucraina a primit un nou tip de lansator multiplu de rachete: „Mulțumim guvernului și poporului francez”

Marți, 29 noiembrie, Ucraina a anunțat că a primit un nou tip de lansator multiplu de rachete pentru războiul împotriva Rusiei, noua livrare de armament sosind de data aceasta din Franța, relatează Ukraîinska Pravda.

„Al 4-lea frate din familia Mâinii Lungi (n.r. o referință la lansatoarele multiple de rachete primite de Ucraina), LRU din Franța a sosit în Ucraina. Armata ucraineană este acum și mai puternică pentru a descuraja și distruge inamicul. Aceasta este rezultatul prieteniei vizibile dintre Volodimir Zelenski și Emmanuel Macron”, a anunțat pe pagina sa de Twitter ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov.

„Mulțumim [ministrului francez al Apărării] Sébastien Lecornu, guvernului și poporului francez!”, a subliniat el.

LRU (Lance Roquette Unitaire) este o variantă franceză a lansatoarelor multiple M270 fabricate în SUA.

Ceilalți trei „frați” la care face referire Oleksii Reznikov sunt sistemele HIMARS primite de Ucraina din Statele Unite pe 23 iunie, lansatoarele M270 trimise la Kiev de către Marea Britanie la jumătatea lunii iulie și cele MARS II furnizate de Germania la începutul lunii august, transmite Hotnews.

Sistemele germane MARS II sunt la rândul lor o variantă modificată a lansatoarelor americane M270.

Lansatoarele LRU primite acum de ucraineni folosesc o rachetă M31 și au o rază de aproximativ 70 de kilometri, apropiată de cea a sistemelor HIMARS furnizate de SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *