Actualitate

Ucraina: „Activitate constructivă” a grupului de la Minsk, o nouă reuniune peste două săptămâni

"Activitatea a fost foarte constructivă (…), putem vedea într-adevăr că lucrurile sunt pe cale să avanseze", a declarat jurnaliștilor reprezentantul OSCE, Martin Sajdik, la finalul întrevederii cu reprezentanții Kievului, separatiștilor proruși și ai Moscovei.

O nouă întâlnire este prevăzută peste două săptămâni, a precizat Martin Sajdik, care a prezidat pentru prima dată această reuniune, după demisia în luna iunie a diplomatei elvețiene Heidi Tagliavini.

"Cred că putem spera că anumite măsuri concrete" vor fi aprobate "data viitoare, peste două săptămâni", a adăugat el.

La rândul său, Denis Pușilin, emisarul autoproclamatei republici populare Donețk (DNR), a acuzat autoritățile de la Kiev de "lipsă de inițiativă" în cadrul negocierilor.

"Dinamismul procesului de negocieri lasă de dorit (…), sunt progrese, dar nu ne permit să vorbim despre posibilitatea de a încheia un adevărat armistițiu", a declarat el, citat de mass-media locale.

În pofida armistițiului instaurat la 15 februarie, după semnarea acordului de pace Minsk 2, lupte sângeroase au loc aproape zilnic în estul Ucrainei, unde conflictul a făcut, din aprilie 2014, peste 6.500 de morți.

În ultimul său raport publicat sâmbătă, misiunea OSCE a precizat că situația rămâne "volatilă" în jurul aeroportului din Donețk, căzut în mâinile insurgenților în ianuarie după lupte violente.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *