CSI / Rusia

Ucraina acuză forțele ruse că au creat câmpuri minate “la punctele de intrare între partea continentală a Ucrainei și Crimeea”

Ucraina "este foarte preocupată de folosirea minelor antipersonal de către forțele armate ruse în diferite părți ale teritoriului ucrainean", a declarat delegația ucraineană la această reuniune asupra aplicării convenției privind interzicerea minelor antipersonal.

Delegația Kievului a acuzat forțele ruse că au creat câmpuri de mine "la punctele de intrare între partea continentală a Ucrainei și peninsula Crimeea".

Crimeea a fost realipită la Rusia în martie după un referendum considerat ilegal de Kiev și țările occidentale, iar autoritățile interimare de la Kiev consideră încă peninsula parte integrantă din teritoriul Ucrainei.

Potrivit delegației ucrainene, a cărei intervenție nu era prevăzută în programul lucrărilor de joi, minele au fost amplasate de forțele ruse în Crimeea și regiunea Herson, limitrofă peninsulei.

"Câmpurile de mine sunt înconjurate de sârmă ghimpată și au panouri de avertisment cu inscripția +mine+", precizează un comunicat al delegației ucrainene la reuniune.

sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *