Ucraina

Ucraina amenință că va boicota Jocurile Olimpice de la Paris. Care este motivul

Ucraina a ameninţat că va boicota Jocurile Olimpice de vară din 2024, care vor avea loc la Paris, în cazul în care Comitetul Internaţional Olimpic va decide să permită participarea sportivilor ruşi şi belaruşi, interzişi la majoritatea competiţiilor internaţionale sub drapelul lor. 

”Poziţia noastră rămâne neschimbată: atât timp cât războiul continuă în Ucraina, sportivii ruşi şi belaruşi nu ar trebui să participe la competiţii internaţionale”, a precizat ministrul ucrainean al Sportului, Vadim Gutţait. 

”Dacă nu suntem auziţi, nu exclud posibilitatea să boicotăm şi să refuzăm să participăm la Jocurile Olimpice din 2024”, a adăugat ministrul. 

Comitetul Internaţional Olimpic a indicat miercuri că modalităţile de a-i autoriza pe sportivii ruşi şi belaruşi trebuie ”explorate în continuare”. 

”Niciun sportiv nu ar trebui să fie interzis de la o competiţie doar pe baza paşaportului său”, a estimat CIO, stârnind furia Ucrainei şi a altor ţări europene. 

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, și-a manifestat dorința ca sportivii ruşi să poată participa la Jocurile Olimpice de anul viitor, dar sub drapel neutru. 

CIO a reamintit că federaţia internaţională a fiecărui sport implicat în Jocurile Olimpice este cea care are ”autoritatea unică” în această privinţă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *