CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ucraina anunță că a eliberat 37 de kilometri pătrați în ultima săptămână

Armata ucraineană a recucerit în ultima săptămână 37 de kilometri pătraţi în sudul şi estul Ucrainei ce se aflaseră sub controlul armatei ruse, a anunţat luni, 3 iulie, adjuncta ministrului apărării ucrainean Ganna Maliar, transmit Agerpres.

În sudul ţării, ”teritoriile eliberate au sporit 28,4 kilometri pătraţi”, ceea ce aduce la 158,4 de kilometri pătraţi suprafaţa totală recucerită în această zonă după lansarea contraofensivei la începutul lunii mai.

În estul Ucrainei, forţele Kievului au recucerit 9 kilometri pătraţi.

”Inamicul rezistă, este în curs un duel foarte dur”, a subliniat Maliar. Potrivit acesteia, la finalul săptămânii trecute trupele ruse au lansat la rândul lor o ofensivă în apropiere de Svatove, în regiunea Lugansk.

Ruşii încearcă să avanseze către Liman, oraş din regiunea Doneţk recucerit de armata ucraineană în toamna 2022.

Duminică, 2 iulie, Ganna Maliar raportase ”lupte violente” în patru zone de pe linia frontului de est, unde trupele ruse ”avansează”.

Ocupanții ruși continuă să ocupe peste 45.000 de kilometri pătraţi în sudul Ucrainei, fără lua în calcul peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Luni dimineaţă, forţele armate ucrainene au raportat că au doborât 13 din 17 drone de fabricaţie iraniană Shahed care au vizat sudul şi estul Ucrainei.

În primele ore ale zilei de duminică au fost vizate de atacuri cu drone capitala Kiev şi oraşul Herson, mai multe persoane fiind rănite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *