Ucraina

Ucraina anunță înființarea unui coridor umanitar temporar pentru a ajuta navele blocate în porturile ucrainene din Marea Neagră: „Va fi foarte transparent, vom pune camere de luat vederi pe nave”

Un coridor umanitar temporar a fost înființat pentru a ajuta navele comerciale blocate în porturile ucrainene din Marea Neagră, a declarat marina Kievului, relatează Sky News.

Se așteaptă ca navele să înceapă să îl folosească în câteva zile.

Traseul va fi folosit, de asemenea, pentru mutarea cerealelor și a produselor agricole, a declarat purtătorul de cuvânt Oleh Chalyk.

„Coridorul va fi foarte transparent, vom pune camere de luat vederi pe nave și va exista o transmisiune pentru a arăta că aceasta este o misiune pur umanitară și nu are niciun scop militar”, a spus el.

Cu toate acestea, amenințarea militară din partea Rusiei și minele plasate în mare reprezintă în continuare un risc, se arată într-o declarație separată a marinei.

Menționăm că navele au fost blocate în porturile din Marea Neagră de când Rusia s-a retras luna trecută dintr-un acord cheie privind cerealele, care permitea exportul de produse în siguranță.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *