RăzboiUcraina

Ucraina ar pregăti o OFENSIVĂ majoră în Bahmut. Fost colonel rus: „Observăm acumularea de forțe și mijloace în această zonă”

Ucraina acumulează trupe și echipamente în apropiere de Bahmut, ceea ce sugerează că Kievul se pregătește să organizeze o bătălie masivă în zonă, a declarat luni Andrei Marochko, un locotenent-colonel în retragere din Miliția Populară a așa-numitei Republici Populare Lugansk, scrie agenția de presă rusă TASS și Ziarul Național.

„Observăm acum acumularea de forțe și mijloace în această zonă. Zelenski a spus că nu vor părăsi Artiomovsk (n.r. Bahmut) și a susținut acest lucru prin acțiuni reale, deoarece un număr tot mai mare de forțe proaspete sunt desfășurate acolo. Forțele armate ale Ucrainei continuă să adune grup cu grup acolo. <… > Zelenski a decis acum să organizeze o bătălie grandioasă acolo. Poate că are în minte niște acțiuni de contraofensivă acolo”, a declarat Marochko la radio Komsomolskaia Pravda.

El a mai spus că militarii ucraineni care au fost instruiți în taberele de instrucție occidentale încep acum să ajungă în zona de luptă. Potrivit lui Marochko, aceștia sunt destul de bine pregătiți.

El a precizat că vehiculele blindate furnizate de Occident se deplasează deja din vestul Ucrainei către linia de angajare. Nu au existat încă rapoarte privind tancuri care să ajungă în zona de luptă. Ceea ce se știe este că există un număr mare de vehicule blindate pe roți pe drum, precum și sisteme de rachete cu lansare multiplă, a declarat Marochko.

„Noi detectăm acest lucru. Trupele ucrainene au într-adevăr forță, datorită așa-numiților parteneri occidentali”, a spus el.

Anterior, Marochko a declarat pentru TASS că Ucraina și-a întărit semnificativ trupele în principalele așezări de la vest de Bahmut: Slaviansk, Kramatorsk și Drujkovka. El a spus că coloane de vehicule blindate pe roți și pe șenile trec prin aceste orașe în timpul nopții pentru a se deplasa spre Bahmut.

În urma începerii războiului de către Rusia, Occidentul a intensificat livrările de arme și echipamente militare către Kiev, asistență a cărei valoare a ajuns până acum la miliarde de dolari. De exemplu, Germania a declarat la începutul acestui an că va trimite Ucrainei 14 tancuri Leopard 2.

Planuri de a furniza Kievului tancuri de producție occidentală au fost anunțate și de Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Slovacia, SUA, Franța și alte câteva țări.

Multe țări au început să invite trupele ucrainene pentru a se antrena în operarea vehiculelor occidentale. Potrivit generalului ucrainean Viktor Nazarov, aproximativ 50.000 de soldați ucraineni au fost instruiți până în prezent în Occident în conformitate cu standardele NATO.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *