Actualitate

‘Ucraina ar putea pierde livrările de F-16 și rachete balistice ATACMS!’

Un fost șef NATO lansează ‘nucleara’: ‘Ucraina ar putea pierde livrările de F-16 și rachete balistice ATACMS!’

Fostul șef al forțelor NATO din Europa, James Stavridis, avertizează că Ucraina ar putea pierde livrările de F-16 și rachete balistice tactice ATACMS. Acest scenariun e plauzibil dacă reprezentanții Congresului SUA nu cad asupra unui acord de asistență militară substanțială pentru Ucraina.

“Acesta va fi un moment teribil pentru Ucraina”, a declarat amiralul în retragere al Marinei SUA pentru MSNBC.

În plus, potrivit lui Stavridis, Congresul SUA are posibilitatea de a conveni asupra asistenței acordate Ucrainei înainte de sărbătorile de Crăciun. În același timp, există o mare probabilitate ca Federația Rusă să lanseze o ofensivă pe scară largă, pe care militanții Forțelor Armate ale Ucrainei nu vor putea să o oprească. Astfel, adaugă fostul comandant-șef al Alianței Nord-Atlantice, Statele Unite merg în prezent „pe gheață subțire”.

„Cu siguranță Putin va încerca să mențină războiul (…). Zelenski va lupta până la ultimul om. Trebuie sprijiniți (n.r.: americanii să-i sprijine)”, a mai punctat fostul șef NATO.

Vezi și: A făcut Zelenski un ‘ultim spectacol’ în SUA? Schimbare majoră în limbajul americanilor, după întrevederea Joe Biden – Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Marea problema nu e ce face Ucraina, ca pierde F16 si ATACMS, problema e ca daca pierde Ucraina razboiul, il pierde si RM si atunci sa vezi durere ! Dar…. poate ca la moldoveni la place, ca au dovedit atat de mult ca sunt masochisti. Are oare rost sa ne mai vaitam ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *