CSI / Rusia

Ucraina are nevoie de mai mulţi bani din cauza conflictelor. UE este dispusă să acorde încă un ajutor financiar

Potrivit unor oficiali ucrainieni, preşedintele Petro Poroshenko a trimis o scrisoare către CE, cerând acordarea unui împrumut de 2 miliarde de euro pentru anul viitor, sumă ce ar putea depăşi bugetul Comisiei pentru programul de asistenţă din 2015, relatează The Wall Street Journal.

UE a promis finanţări totale de peste 11 miliarde de euro Ucrainei în următorii ani, cu condiţia ca guvernul de la Kiev să continue reformele.

Reamintim că, Ucraina a primit deja anul acesta 850 de milioane de euro de la Comisia Europeană, fonduri adiţionale în valoare de 1 miliard de euro urmând să fie disponibile în următoarele luni, potrivit unui purtător de cuvânt al UE.

De asemenea, Ucraina are în vigoare un acord de 17 de miliarde de dolari cu Fondul Monetar Internaţional, în cadrul unui program internaţional de sprijin care totalizează 27 de miliarde de dolari, dar reprezentanţii FMI au declarat că statul ar putea avea nevoie de fonduri suplimentare pentru a-şi susţine economia.

Nevoia de finanţare a Ucrainei a crescut simţitor de la izbucnirea conflictului cu Rusia, iar o serie de reforme politice şi economice au fost amânate. "Este nevoie de fonduri suplimentare, iar presupunerea că aceşti bani ar putea veni de la FMI este mai degrabă nerealistă", a declarat săptămâna trecută directorul FMI, Christine Lagarde.

sursa: hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *