Externe

Ucraina arestează un conducător al Centrelor ruseşti de Detenţie Provizorie de la Herson şi locurilor de execuţii din închisori, pe care-l acuză de ”trădare”

Anchetatorii ucraineni anunţă marţi, 22 noimebrie, că l-au arestat pe un conducător al Centrelor ruseşti de Detenţie Provizorie de la Herson (sud), pe care-l acuză de ”trădare”, în acest oraş eliberat la 11 noiembrie, după opt luni de ocupaţie rusă, relatează AFP și News.ro.

”Încă din primele zile ale ocupaţiei Hersonului, acest angajat al unui Centru de Detenţie a lucrat pentru invadatori (…) în calitate de conducător al Centrelor de Detenţie Provizorie şi locurilor de execuţie din închisori”, anunţă într-un comunicat Biroul de ucrainean de Stat însărcinat cu Anchetele (SBI).

Potrivit SBI, acest angajat a ”permis evadarea unor criminali încarceraţi chiar înainte de eliberarea Hersonului”.

După intrarea forțelor armate ucrainene în oraş, la 11 noiembrie, după două luni de contraofensivă ucraineană în regiunea Herson, ”el nu a avut timp să scape şi a fost reţinut de acătre angajaţi SBI”, anunţă în comiunicat Biroul.

Suspectul a fost arestat cu privire la ”trădare”, precizează SBI în comunicat, un capăt de acuzare care poate fi condamnat cu închisoare pe viaţă în Ucraina, relatează AFP.

Parchetul Regional din Herson a fost însărcinat cu ancheta, precizează aceeaşi sursă.

Luni, Parchetul General ucrainean a anunţat că a găsit patru ”locuri de tortură” folosite de către ocupanții ruşi înainte să se retragă din regiune, în urmă cu aproximativ 10 zile.

La 14 octombrie, Serviciile de Securitate Ucrainene (SBU) au anunţat că au arestat, la Herson, un militar rus ”deghizat în civil”, în contextul unor temeri puternice cu privire la faptul că în oraş sunt prezenţi în continuare – incognito – colaboratori ai Moscovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *