CSI / RusiaRăzboi

Ucraina, atacată în plină noapte de Rusia. Rachetele rusești au țintit regiunile Kiev, Zaporojie și Nicolaev

În noaptea de 1 spre 2 ianuarie, rachetele rusești au țintit spre regiunile Kiev, Zaporojie și Nicolaev din Ucraina. Forțele aeriene ucrainene au reușit să distrugă marea parte a dornelor iraniene lansate de armata rusă, informează UNIAN. Din cauza distrugerii unor instalații electrice din capitala Ucrainei, o parte dintre localnici au rămas fără energie electrică.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, citând datele forțelor de apărare aeriană, scrie că 40 de drone ruso-iraniene au atacat Kievul.

„15 UAV-uri inamice au fost distruse peste regiunile învecinate, trei – în regiunea Kiev și 22 de drone – peste capitală”, a menționat primarul Kievului.

Se cunoaște că unul dintre explozibil a avariat carosabilul din zona Desnianski a capitalei ucrainee, iar un băiat de 19 ani a fost rănit la picior.

În plus, în dimineața zilei de 2 ianuarie, primarul Kievului a anunțat deteriorarea instalațiilor energetice ale capitalei, motiv pentru care au fost reintroduse întreruperi de urgență în oraș.

Cât despre Nikolaev, se notează că în regiune, forțele de apărare aeriană au reușit să doboare șase drone inamice „Shahed-136”, și alta – de către soldații Gărzii Naționale a Ucrainei.

În regiunea Zaporojie,  potrivit șefului Administrației Regionale de Apărare, Valentin Reznicenko, militarii au reușit să neutralizeze toate cele patru ținte aeriene inamice : „Am doborât racheta X-59MK2 și trei drone kamikaze care urmau să ne distrugă infrastructura energetică”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *