Război

Ucraina avansează și eliberează teritorii și în sud, dar cere ca presa să nu anunțe mișcările armatei

Forțele armate ucrainene obțin un succes parțial în sud, dar cer să nu ne grăbim să raportăm știri pozitive.

Situația din sud rămâne tensionată și dinamică, cu militari ucraineni activi, având succese parțiale în partea de nord a direcției, deținând inițiativa în teritoriile înrădăcinate și avansând.

Cu toate acestea, comandamentul îndeamnă să nu raporteze nici măcar știri pozitive despre acțiunile de succes ale forțelor armate ucrainene. Scurgerea de informații poate costa viețile militarilor ucraineni și ale civililor din comunitățile în care se desfășoară operațiunea.

În ultimele 24 de ore, aviația ucraineană a efectuat șapte lovituri, iar apărarea aeriană a doborât un elicopter rusesc Ka-52 în districtul Beryslav. Unitățile de rachete și artilerie au efectuat 340 de misiuni. Patruzeci de ocupanți, două tancuri și șapte vehicule blindate au fost distruse.

În teritoriile ocupate temporar, inamicul desfășoară o mobilizare ilegală. Ocupanții merg din ușă în ușă, întocmesc liste cu bărbații de vârstă de recrutare și îi verifică la punctele de control pentru o perioadă lungă de timp.

Rusia continuă să amenințe și să șantajeze cu dezastre provocate de om și atacuri cu rachete. Probabilitatea unor drone kamikaze rămâne destul de mare. În Marea Neagră, două submarine și trei rachete de suprafață cu 32 de Kalibras la bord sunt în așteptare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *