CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ucraina avertizează cu privire la ”lunile dificile ce vor urma” după atacul ”masiv” cu rachete lansat de Moscova

Ucraina a avertizat joi cu privire la ”lunile dificile ce vor urma” după atacul ”masiv” cu rachete lansat de Rusia în cursul nopţii care a vizat mai multe oraşe din ţară, inclusiv capitala Kiev, şi a ucis cel puţin două persoane la Herson (sud), potrivit autorităţilor ucrainene, relatează AFP.

”Ne aşteaptă luni dificile: Rusia va continua să atace instalaţiile energetice şi esenţiale ucrainene”, a avertizat pe Telegram şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene, Oleksii Kuleba.

Autorităţile ucrainene se tem că, odată cu apropierea toamnei, Moscova va relansa o campanie de bombardamente pentru a cufunda populaţia civilă în întuneric şi frig, la fel ca în toamna anului 2022.

Ucraina a anunţat joi, 21 septembrie, că a interceptat 36 din cele 43 de rachete ruseşti lansate în cursul nopţii de miercuri spre joi împotriva mai multor oraşe ucrainene, la câteva ore după ce preşedintele Volodimir Zelenski a denunţat ”agresiunea criminală” a Moscovei de la tribuna Adunării Generale a ONU.

”Operaţiunile de luptă au permis forţelor aeriene ucrainene, în cooperare cu apărarea aeriană (…), să distrugă 36 de rachete de croazieră” dintr-un total de ”43 de rachete”, a declarat comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *