CSI / RusiaUcraina

Ucraina blochează active în valoare de 17 miliarde de hrivne aparținând unor oameni de afaceri ruși

Procuratura şi serviciile de securitate de la Kiev au anunţat vineri, 6 octombrie, că o instanţă din Ucraina a blocat active în valoare de 17 miliarde de hrivne (peste 464 de miliane de dolari) aparţinând oamenilor de afaceri ruşi Mihai Fridman, Piotr Aven şi Andrei Kosogov, informează Agerpres.

Aceştia au fost sancţionaţi pentru sprijinirea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. Serviciul ucrainean de securitate SBU a comunicat că magnaţii respectivi erau apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin şi au contribuit la ”finanţarea la scară mare a agresiunii armate a Federaţiei Ruse”.

Cei trei nu au comentat imediat măsurile şi declaraţiile împotriva lor.

Astfel, printre activele blocate se află valori mobiliare, participaţii ale unor firme la operatori de telefonie mobilă, o firmă producătoare de ape minerale, companii din domeniile finanţelor şi asigurărilor.

”Beneficiarii acestor companii sunt trei oligarhi ruşi care deţin unul din cele mai mari consorţii financiare şi de investiţii ruse”, a arătat procuratura generală a Ucrainei pe mesageria Telegram.

De asemenea, Reuters reaminteşte că de la începutul războiului când Ucraina a confiscat şi naţionalizat de mai multe ori proprietăţi ale unor afacerişti ruşi implicaţi în finanţarea agresiunii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *