ActualitateExterne

Ucraina cere extrădarea pentru fapte comise la Zaporojie

Doi ucraineni au fost reținuți în România, fiind suspectați de un atac asupra grănicerilor ucraineni în timpul unei treceri ilegale a frontierei în Transcarpatia, informează publicația Strana.ua, citând surse din cadrul organelor de ordine.

Potrivit informaţiilor publicației, au fost reţinuţi cetățenii ucraineni Boiarko A.S. născut în 1988 și Nejijim R.M. născut în 1993. Ambii locuiau în regiunea Zaporojie.

Sursa citată a precizat că se pregătește o cerere de extrădare a ucrainenilor reținuți. Împotriva lor fost deschis un dosar penal în țara lor natală, în temeiul unor articole legate de furt și violență intenționată împotriva unui ofițer de ordine.

Suspecții riscă de la șapte până la nouă ani de închisoare. Anterior s-a anunţat că în regiunea Transcarpatia a Ucrainei a fost activată o mină de semnalizare pe unul dintre tronsoanele graniței.

Detașamentul de polițiști de frontieră sosit a tras focuri de avertizare, dar doi bărbați, care încercau să pătrundă ilegal în România, au atacat reprezentanţii forțele de securitate, au luat pistolul traumatic al unuia dintre aceștia și au fugit pe teritoriul României.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *