CSI / RusiaExterne

Ucraina cere interzicerea globală a postului de televiziune Russia Today după ce un prezentator a declarat că copiii ucraineni ar trebui să fie înecați

Duminică, 23 octombrie, Ucraina a catalogat postul de televiziune RT (Russia Today), controlat de Moscova, ca instigator la genocid după ce un prezentator a declarat că copiii ucraineni care îi vedeau pe ruşi ca pe nişte ocupanţi sub Uniunea Sovietică ar fi trebuit să fie înecaţi, relatează Reuters.

Într-o emisiune difuzată săptămâna trecută, prezentatorul RT Anton Krasovski a spus că acei copii care criticau Rusia ar fi trebuit să fie ”aruncaţi direct într-un râu cu curenţi puternici”.

Krasovski – un comentator pro-război la canalul de televiziune rusesc, care a fost sancţionat de UE comenta o relatare a autorului rus de science-fiction Serghei Lukianenko despre momentul când a vizitat pentru prima oară Ucraina în anii 1980, când copiii i-au spus că ar trăi o viaţă mai bună dacă Moscova nu le-ar fi ocupat ţara, relatează Agerpres.

”Ar fi trebuit să fie înecaţi în Tisina” , a reacţionat Krasovski, referindu-se la râul Tisa care trece prin Transcarpatia. „Pur şi simplu acei copii trebuiau înecaţi, înecaţi!”, a declart acesta, adăugând: ”Ca alternativă, ar fi putut fi băgaţi în colibe şi arşi”, făcând aluzie la faptul că în zonă numeroase case sunt construite din lemn.

Într-un scurt fragment al interviului care a fost distribuit pe social media, Krasovski a râs de rapoartele potrivit cărora soldaţii ruşi ar fi violat femei ucrainene vârstnice în timpul războiului.

„Guvernele care încă nu au interzis RT trebuie să vadă acest fragment”, a reacţionat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba duminică, într-o postare pe Twitter, care conţine un link cu acest fragment din interviul de la RT.

„Incitarea agresivă la genocid (vom da în judecată această persoană pentru asta) nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare. Interziceţi RT în toată lumea!”, a îndemnat ministrul ucrainean.

Televiziunea rusă de stat, puternic controlată de Putin, a fost un susţinător vocal al războului Rusiei în Ucraina. Prezentatorii au respins în mod curent rapoartele privind crimele de război comise de forţele ruse, iar mulţi dintre ei au folosit timpii de antenă pentru a-i cere lui Putin să adopte o abordare şi mai agresivă a invaziei, relateză sursele citate.

Kremlinul neagă că forţele sale ar fi comis crime de război în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *