Actualitate

Ucraina cere R. Moldova și României să reunească potențialul porturilor “Reni-Giurgiulești-Galați”

O astfel de opinie a fost exprimată de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatishin în timpul unei mese rotunde, la care au participat oameni de afaceri ucraineni și moldoveni, anunță corespondentul Ukrinform în Moldova. 

"Ideea principală a proiectului de creare a Zonei Internaționale Economice "Reni-Giurgiulești-Galați " este trecerea de la concurență la unirea potențialului portului dintre cele trei țări. Acest lucru nu va contribui doar la restabilirea volumului de trafic pe Dunăre, dar, de asemenea, va duce la recuperarea socio-economică a regiunilor relevante ale Ucrainei, Moldova și România ", a remarcat diplomatul.

Potrivit acestuia, este timpul pentru a reveni la forma de cooperare economică trilaterală dintre Ucraina, Moldova și România.

Ambasadorul a subliniat, de asemenea interesul companiilor ucrainene să își extindă investițiile în Moldova, inclusiv în parcurile industriale instalate în întreaga țară, dar Ucraina se așteaptă ca partea moldovenească să îmbunătățească cadrul legal și tratamentul adecvat al investitorilor străini.

Reamintim că, la Chișinău a avut loc un forum al oamenilor de afaceri moldo-ucraineni, organizat de către Camera de Comerț din Ucraina și Moldova cu asistența misiunilor diplomatice din cele două țări.

sursa: ukrinform.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *