CSI / Rusia

(UCRAINA) Circa 100 de separatiști au atacat pozițiile armatei ucrainene lângă Sciastie

Forțele rebele au deschis de 80 de ori focul asupra trupelor guvernamentale în intervalul menționat de timp, potrivit unui comunicat al comandamentului forțelor guvernamentale antrenate în ‘operațiunea antiteroristă’ din estul Ucrainei.

Tirurile rebelilor, efectuate cu puști automate și mortiere, au vizat poziții ale armatei ucrainene lângă localitățile Krasnogorovka, Avdeevka, Pervoe Maia, Maiorsk, Nikolaevka, Mariinka. S-au auzit împușcături și în alte zone, dar din arme de calibru mic.

Un grup de 30 de rebeli a încercat marți seara să preia controlul asupra unui post al trupelor ucrainene de lângă Avdeevka, dar atacul acestora a fost respins.

Tiruri de artilerie au fost auzite joi dimineață, în jurul orei 06:00 (ora locală), în perimetrul localităților Stepnoe, Novozvanovka, Troițkoe, Nikolaevka și Popasnoe.

Un număr de 1.240 de sisteme de rachete antitanc de tipul Javelin ar simplifica sarcinile armatei ucrainene în Donbas, a declarat marți, într-un interviu pentru The Wall Street Journal, președintele Petro Poroșenko, potrivit Unian. ‘Avem nevoie de numai 1.240 de sisteme de rachete (americane) Javelin’, a spus Poroșenko, amintind că Ucraina a renunțat în epocă, potrivit Memorandumului de la Budapesta, exact la 1.240 de focoase nucleare.

‘Am renunțat benevol la arsenalul nostru nuclear, în schimb SUA și Marea Britanie (…) au promis să ne asigure suveranitatea și integritatea teritorială’, a spus președintele ucrainean, citat de Unian, subliniind că Ucraina nu cere ca soldați britanici, americani sau francezi să vină și să lupte în locul ucrainenilor în Donbas.

‘Vom face aceasta prin eforturi proprii, plătind prețul cel mai mare — viața soldaților noștri’, a spus Poroșenko, cerând Occidentului doar sprijin și arme.

În urma Memorandumului de la Budapesta — semnat la 5 decembrie 1994 în capitala Ungariei de Ucraina, SUA, Marea Britanie și Rusia — Kievul a renunțat la arsenalul său nuclear, în schimbul unor garanții de securitate și a independenței sale.
sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *