Internațional

Ucraina este pregătită să ofere asistență poporului turc ”prieten” în urma cutremurului, susține liderul de la Kiev

Luni, 6 februarie, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că ţara sa – aflată în plin război în urma invaziei declanşate acum aproape un an împotriva sa de către Rusia, este gata să ofere asistenţă poporului turc ”prieten” în urma cutremurului care a lovit Turcia în cursul nopţii de duminică spre luni.

”Sunt şocat de ştirile despre moartea şi rănirea a sute de persoane în urma cutremurului din Turcia”, a scris liderul de la Kiev pe pagina sa de Twitter.

”Transmitem condoleanţele noastre familiilor victimelor, iar celor răniţi le dorim însănătoşire grabnică. Suntem în acest moment aproape de poporul turc prieten, gata să oferim asistenţa necesară”, a transmis el Ankarei.

Menționăm că bilanţul puternicului cutremur care a lovit sud-estul Turciei în cursul nopţii de duminică spre luni a crescut la 284 de morţi şi la cel puţin 2.320 de răniţi, potrivit datelor actualizate luni dimineaţa de către vicepreşedintele turc Fuat Oktay, citat de AFP.

Menționăm că de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina de către Rusia cu aproape un an în urmă, Turcia a menţinut relaţii de cooperare atât cu Moscova, cât şi cu Kievul, căruia i-a furnizat drone şi a mediat, alături de ONU, acordul privind exportul de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră.

De asemenea, Ankara şi-a propus medierea în conflictul armat declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *