Actualitate

Ucraina făcută knockout de Uniunea Europeană – Summit-ul de la Yalta, anulat

”Ucraina consideră că este rezonabil să amâne summit-ul şefilor de stat din Europa Centrală planificat să aibă loc la Yalta, după ce preşedinţii din mai multe ţări europene nu au putut participa”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina.

Cel puţin şapte preşedinţi din Uniunea Europeană au renunţat la participarea la summitul Europei Centrale.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, confirmase săptămâna trecută prezența la summit. El a motivate că „relaţia Moldovei cu Ucraina este una foarte important, iar cazul Timoșenko este o problem internă a Ucrainei”.

Anularea summit-ului de la Yalta nu este singura lovitură primită de Kiev – Comisia Europeană şi Austria au anunţat că vor boicota Campionatul European de Fotbal 2012, organizat de Ucraina şi Polonia între 8 iunie şi 1 iulie.

Lideră a ”Revoluţiei Portocalii” din 2004, Iulia Timoşenko este închisă din august 2011 şi a fost condamnată în octombrie la şapte ani de privare de libertate pentru abuz de putere. Fostul premier a intrat la 20 aprilie în greva foamei pentru a protesta față de violenţele la care susţine că a fost supusă în închisoare.
 
sursa: Realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *