Război

Ucraina, în alertă de atac aerian. Rușii ar intenționa să lanseze 100 de rachete

În toată Ucraina răsună sirenele, după ce Federația Rusă a lansat un nou val de atac aerian, estimat de oficialii ucraineni la circa 100 de rachete.

Potrivit presei din Ucraina, comandamentul operațional „Sud”, a anunțat că la ora 5:33 a fost raportată alerta aeriană în regiunile sudice. Mai târziu, alerta s-a răspândit în toate regiunile Ucrainei.

Oficialii ucraineni afirmă că rachetele sunt lansate de pe două corăbii din Marea Neagră S-a raportat în OK „Pivden” că inamicul a dus două port-rachete de suprafață la Marea Neagră, fiind vorba de 16 rachete Kalibr. De asemenea, este posibil și implicarea aviației strategice, spun oficialii.

Totodată, rușii ar fi pus în funcțiune în Marea Neagră și un submarin, de unde ar putea fi lansate încă patru rachete „Kalibr”.

Primele lansări de rachete rusești au fost lansate în direcția Sumy. De asemenea, regiunea Kiev la fel este sub alertă.

Consilierul prezidențial, Aleksei Arestovici, raportează că Rusia intenționează să lanseze peste 100 de rachete în mai multe valuri pe 29 decembrie.

Presa din Ucraina scrie că, sunetele exploziilor se aud în Kiev și în regiunile orașului. Potrivit informațiilor preliminare, apărarea aeriană funcționează.

Se raportează oficial că Forțele de Apărare Aeriană ale Ucrainei operează la Kiev.

Un oficial din Odesa, a spus că forțele ucrainene au doborât cu succes una dintre rachetele îndreptate spre regiunea Sumy.

Rachete s-a înregistrat și asupra regiunii Jitomer.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *