CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ucraina intenţionează ”să profite foarte curând” de oboseala Rusiei la Bahmut, anunță comandantul Forţelor Terestre ucrainene

Rusia încearcă în continuare să preia controlul deplin asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei ”în ciuda pierderilor umane şi de echipamente”, dar atacurile sale pierd din viteză, iar armata ucraineană ”va profita foarte curând de acest lucru” pentru a-i alunga complet pe ruşi din zonă, transmite EFE și Agerpres.

Acesta este tabloul situaţiei descris joi, 23 martie, pe canalul său de Telegram, de comandantul Forţelor Terestre ucrainene, Oleksandr Sirski, care a explicat totodată că mercenarii Grupului Wagner rămân principala componentă a asalturilor ruseşti din Bahmut.

”Îşi pierd considerabil forţa şi oxigenul”, a spus Sirski, care a adăugat că trupele ucrainene ”vor profita foarte curând de această oportunitate, aşa cum deja au făcut-o la Kiev, Harkov, Balaklia şi Kupiansk”, cu referire la teritoriile asediate şi ocupate anterior de Rusia, care au fost eliberate de Ucraina.

În mesajul său, militarul ucrainean a lăudat trupele care apără Bahmut, rămas sub controlul Kievului, pentru ”rezistenţa, curajul şi bravura supraomeneşti de care dau dovadă sub focul continuu al artileriei şi aviaţiei inamice”.

De mai multe luni, Bahmutul rămâne punctul cel mai fierbinte al frontului din Ucraina.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) vede semne că Rusia şi-a încetinit operaţiunile în Bahmut. Ocupanții ruși au obţinut ”progrese marginale” în unele zone, în timp ce în altele Ucraina a lansat contraatacuri. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *