ActualitateExterne

Ucraina lovește la 900 de kilometri în interiorul Rusiei

Aeroportul Internațional Kazan din Rusia a suspendat zborurile din cauza amenințării cu drone, a informat presa rusă pe 28 august, potrivit Kyiv Independent.

Agenția Federală de Transport Aerian a Kremlinului a declarat că restricții au fost introduse la ora 7 a.m., ora Moscovei, „pentru a asigura siguranța zborului”, avioanele fiind redirecționate către un aerodrom din Samara.

Canalul rus Telegram Baza a susținut că suspendarea zborurilor s-a datorat amenințării cu lovituri cu drone.

Nu este prima dată când are loc un astfel de incident – ​​Kazan a fost unul dintre cele patru aeroporturi care și-au suspendat zborurile din cauza amenințării loviturilor cu drone în aprilie, iar în iunie, a fost închis temporar din „motive de securitate”.

Kazan – situat la peste 900 de kilometri (560 de mile) est de granița cu Ucraina – este situat în republica rusă Tatarstan, care a fost anterior ținta loviturilor cu drone ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele sale au doborât peste noapte 12 drone ucrainene în regiunile Rostov și Voronezh, două regiuni rusești la granița cu Ucraina. Două depozite de petrol din regiunea Rostov au luat foc în urma presupuselor atacuri.

Nu există detalii despre posibilele atacuri cu drone în Tatarstan în acest moment.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *