CSI / RusiaUcraina

”Ucraina nu a existat, înainte de crearea R.S.S.Ucraineană”, susține Putin

Ucraina nu a existat, înainte de crearea R.S.S.Ucraineană, a declarat Vladimir Putin, în timpul unei întâlniri cu președintele Curții Constituționale, Valeri Zorkin, scrie Rosbalt.ru.

În timpul întâlnirii, Zorkin i-a prezentat șefului statului o copie a unei hărți, care, potrivit acestuia, a fost întocmită de francezi în perioada lui Ludovic al XIV-lea, pe la mijlocul secolului al XVII-lea. Și pe această hartă, a menţionat Zorkin, ”nu există Ucraina”.

”Există în două locuri un ţinut – ducatul Uniunea statală polono-lituaniană – și ţinutul Cazacilor. Și marele regat rus”, a spus acesta.

Putin i-a răspuns, susţinând că ”formațiunile cvasi-statale” au început să apară abia după Revoluția din octombrie. Potrivit lui Putin, guvernul sovietic a creat Ucraina sovietică. ”Până în acel moment, nu a existat Ucraina în istoria omenirii”, a subliniat președintele.

Anul trecut, cu câteva zile înainte de începerea aşa-zisei operaţiuni speciale ruse din Ucraina, Putin a adresat un mesaj rușilor, în care afirma că Ucraina modernă a fost creată în totalitate de Rusia comunistă. ”Țara poate fi numită şi astăzi ”Ucraina lui Vladimir Ilici Lenin”, susţinea atunci Putin.

În opinia sa, Ucraina nu a avut niciodată adevărata sa statalitate. În iunie 2022, Putin a recurs din nou la istorie, susţinând că Ucraina a aderat la Imperiul Rus inițial cu trei teritorii, teritoriile vestice i-au revenit Ucrainei în urma celui de-Al Doilea Război Mondial, iar restul a intrat în componenţa sa, în urma formării fostei URSS, fiind oferite în dar de Vladimir Lenin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu a exiistat dar , acum exista in mod concret si real ! Nici Federatia rusa nu a existat si cit de curind nu va mai exista ! Va exista doar cnezatul Moskovei , restul teritoriilor vor fi impartite intre etniile existente ! Putin , fara sa vrea a declansat divizarea si prabusirea federatiei , prabusire inevitabila !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *