Actualitate

Ucraina nu va mai livra energie electrică R. Moldova – Chișinăul rămâne dependent de pro-rușii separatiști din Transnistria

Ucraina oprește exportul de energie electrică începând cu 11 octombrie, după seria de bombardamente care au afectat sistemul energetic al țării. Decizia, luată pentru a asigura stabilitatea acestuia, va afecta mai multe țări, printre care și Republica Moldova, care importă până la 30% din energia electrică necesară.

Potrivit rbc.ua, care face trimitere la Ministerul ucrainean al Energiei, atacurile din 10 octombrie, au lovit centralele termice și substațiile electrice, ceea ce forțează Ucraina să își sisteze exporturile de energie electrică, în vederea stabilizării propriului sistem electric.

Publicația ucraineană scrie că până în prezent, Ucraina a exportat energie electrică în Moldova și Polonia, ajutând Europa să înlocuiască gazul rusesc ca sursă de producție a energiei electrice și contribuind la stabilitatea sistemului energetic european.

„Iată de ce Rusia distruge sistemul nostru de energie, ucide posibilitatea Ucrainei de a exporta electricitate”, a declarat ministrul Herman Galușcenko.

Amintim că cel puțin 11 persoane au decedat și alte 64 au fost rănite în urma bombardamentului rusesc din dimineața zilei de 10 octombrie curent. Bilanțul provizoriu al autorităților ucrainene menționează și lipsa curentului electric în patru regiuni ale țării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. ehehe…acum ce faceti , iar vreti curent de la fascistii romani? tot asa va dau si gaze 5 mil de mc pe zi..In schimb romania e buna sa va ajute si sa va dea pasapoarte…30% vor unire, restul de 70% vor cu rusia sa se uneasca..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *