ExterneRăzboi

Ucraina: Orașul Harkov a rămas din nou fără apă și energie electrică din cauza loviturilor ruse

Din nou, loviturile ruse au dus la întreruperea alimentării cu apă şi cu energie electrică a oraşului Harkov. Despre aceasta a declarat luni, 12 septembrie, primarul orașului, informează Reuters.

„Situaţia din această noapte s-a repetat. Din cauza loviturilor (ruse)… alimentarea cu apă şi cu energie electrică a fost oprită”, a spus Ihor Terehov, adăugând că serviciile pentru situaţii de urgenţă lucrează la restabilirea alimentării.

Înainte de aceasta, guvernatorul regiunii Harkov a declarat că liniile de alimentare cu energie electrică ale oraşului au fost restabilite în proporţie de 80% după bombardamentele de duminică ale armatei ruse, care au avut loc după ce forţele militare ucrainene au declanşat o amplă contra-ofensivă pentru a recuceri teritoriu în regiunea Harkov, relatează Agerpres.

Duminică seara, 11 septembrie, părţi importante din estul Ucrainei erau afectate de întreruperi de curent. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că Rusia este responsabilă pentru întreruperile de curent care au afectat zone mari din estul Ucrainei şi a acuzat Rusia că atacă în mod deliberat infrastructura civilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *