ExterneRăzboi

Ucraina: Orașul Harkov a rămas din nou fără apă și energie electrică din cauza loviturilor ruse

Din nou, loviturile ruse au dus la întreruperea alimentării cu apă şi cu energie electrică a oraşului Harkov. Despre aceasta a declarat luni, 12 septembrie, primarul orașului, informează Reuters.

„Situaţia din această noapte s-a repetat. Din cauza loviturilor (ruse)… alimentarea cu apă şi cu energie electrică a fost oprită”, a spus Ihor Terehov, adăugând că serviciile pentru situaţii de urgenţă lucrează la restabilirea alimentării.

Înainte de aceasta, guvernatorul regiunii Harkov a declarat că liniile de alimentare cu energie electrică ale oraşului au fost restabilite în proporţie de 80% după bombardamentele de duminică ale armatei ruse, care au avut loc după ce forţele militare ucrainene au declanşat o amplă contra-ofensivă pentru a recuceri teritoriu în regiunea Harkov, relatează Agerpres.

Duminică seara, 11 septembrie, părţi importante din estul Ucrainei erau afectate de întreruperi de curent. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că Rusia este responsabilă pentru întreruperile de curent care au afectat zone mari din estul Ucrainei şi a acuzat Rusia că atacă în mod deliberat infrastructura civilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *