InternaționalUcraina

Ucraina: Orban cheamă la încetarea focului, pentru că „pierdem vieți zilnic”. „Principala problemă nu este ”cine a invadat pe cine””

Ungaria ”înţelege” suferinţa Ucrainei sfâşiate de război, dar nu există nicio şansă de victorie militară în războiul împotriva Rusiei şi, de aceea, încetarea focului şi discuţii de pace sunt necesare în loc de escaladarea războiului, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orban marţi, 23 mai, la un forum economic la Doha, citat de agenţia MTI și Agerpres.

Punctul de vedere al Ungariei despre război diferă de cel al curentului principal european, pentru că această ţară este un vecin al Ucrainei, care are o minoritate maghiară considerabilă, a declarat Orban într-o discuţie cu redactorul-şef al Bloomberg, John Micklethwait. Mulţi dintre aceşti maghiari şi-au pierdut viaţa în război, a adăugat el.

”Acest război este eşecul diplomaţiei. Nu ar fi trebuit niciodată să se întâmple”, a notat el.

Principala problemă nu este ”cine a invadat pe cine”, ci să fie salvate vieţile care s-ar pierde dacă războiul va continua, a subliniat Orban.

După negocierea unui încetări a focului, problema unei noi ”arhitecturi de securitate a continentului european” ar trebui de asemenea să fie pe agendă, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Un demagog ordinar si mincinos, pupator de cururi rusezti. Ce frumos e sa vor ezti despfe pace, dupa ce unii ti-au devastat tara si au omorat mii xe copii si zeci de mii de barbati unii militari altii civili..
    Sivur, ii infelege si pe ucrainieni, cat nu taie teava conductei Drujba.
    Altfep, toate bune si gargara ca la babe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *